Make your own free website on Tripod.com

Ytringsfriheten, TV 2, A-Pressen, LO, AP, Fritt Ord og Jens Chr. Hauges bolsjevikisk nettverk

TV2 - Kampen om Kværner - 04.09.2007

Home | ECHR | Konsesjonen | Eierskapstilsynet | Herman Berge v. Amelia Riis | Herman Berge v. Rønnov | FinanceCredit | Ytringsfriheten | - Jeg ble lurt av TV 2 | TV2 - Norge i dag

TV2 - Kampen om Kværner - 04.09.2007

TV2 - Politiets pressekonferanse

KAMPEN OM KVÆRNER:

Finansdoldis fronter i Kværner

nettavisen Publisert 26.11.2001 kl 16:43
 
Det er den London-baserte finansmannen Erik Henriksen som er talsmann for Sabaro Investments fra Monaco. Selskapet dukket mandag overraskende opp som fjerde største aksjonær i Kværner.

Fjerde største aksjonær i Kværner er Monaco-selskapet Sabaro Investments. Selskapets talsmann i Norge er investoren Erik Henriksen. Henriksen samarbeider tett med forretningsadvokaten Morten Garman. Garman har representert Kjell Inge Røkke ved flere anledninger.

Kvesser klørne
Kampen om Kværner tilspisser seg kraftig. Torsdag denne uken er det generalforsamling. Kjell Inge Røkke kvesser klørne. Han vil ha en så stor del av Kværner som mulig. På den andre siden står den russiske bjørnen Yukos Oil.

Røkke har kjøpt seg kraftig opp i det siste. Han har signalisert at han vil stemme i mot Kværner-styrets redningsplan. Det knytter seg derfor spenning til hvordan nye aksjonærer som Sabaro vil stemme.

Troll av eske
På fjerde plass på aksjonærlisten har det mandag dukket opp et ukjent navn; Sabaro Investments fra Monaco. Til dn.no sier henriksen at plasseringen i Kværner er en ren finansiell plassering.

Men Sabaro og dets talsmann Erik Henriksen, er ikke helt ubeskrevne blad i Norge.

Henriksen og hans selskap Rowan Investments, har vært omtalt en rekke ganger de siste årene. Mest kjent er engasjementene i offshoreselskapet Discoverer og shipping-selskapet Tanker Navigation. Henriksen var også stor aksjonær i skandaleselskapet Global Money Games.

Gammel traver
Henriksen gjør de fleste investeringene gjennom sitt selskap, Rowan Investments. Rowan eier 98 prosent av aksjene i tankrederiet Tanker Navigation, som tidligere var notert på Oslo Børs. Én prosent eies imidlertid av nettopp Sabaro Investments fra Monaco.

Styreformann i Tanker Navigation og Rowan Investments, er kjendisadvokat Morten Garman.

Henriksen eier også selskapet Hydrolift Marine. Selskapet produserer de populære Hydrolift-båtene. Morten Garman er styreformann også i dette selskapet.

Røkkes mann
Garman er partner i advokatfirmaet Gram Hambro & Garman Advokatfirma. Har er kjent som en knallhard forretningsadvokat.

Garman har representert Kjell Inge Røkke en rekke ganger. Senest i den mye omtalte sertifikatsaken der Røkke er mistenkt for korrupsjon.

Garman representerte også Røkke da moldenseren veltet Christiania-fusjonen i 1997.

Garman kan også ha bidratt til å gi Røkke en utstrakt hånd i Kværner-sammenheng. Garman representerte nemlig den internasjonale investoren Morgan Grenfell på Kværners generalforsamling i mai. Kværner-styret mente at Morgan Grenfell-posten var aksjer kontrollert av Kjell Inge Røkke.

Morgan Grenfell var en av de få investorene som stemte for Røkkes styreforslag i mai.

____________________________________________________________
 

KRIGEN OM KVÆRNER:

Tror fortsatt Røkke er bakmannen

Publisert 04.05.2001 kl 17:29
 
GAMLE LOGEN (Nettavisen): Kværner-tillitsvalg Rolf Utgård er fremdeles ikke overbevist om at det ikke er Kjell Inge Røkke som står bak Morgan Grenfell-posten. Det fikk Kjell Inge Røkke til å frese av raseri.

 
Flertallet på Kværners generalforsamling festet lit til møteledelsens vurdering av at Morgan Grenfell er den reelle eieren av 6,2 millioner Kværner-aksjer, og dermed får stemme på generalforsamlingen.

Legger ikke ballen død
Konserntillitsvalgt i Kværner, Rolf Utgård, er imidlertid ikke overbevist. Umiddelbart etter at stemmeresultatet var klart, gikk han på talerstolen og sa at Kværner ikke vil slutte å undersøke om Kjell Inge Røkke på noen måte er knyttet til den famøse aksjeposten.

– Kværner kommer til å gå videre med dette til EU, sa han.

Dette fikk Kjell Inge Røkke til frese av raseri. Fra salen ropte han høyt at han hadde svart på dette flere ganger, og for å understreke dette inntok Røkke nok en gang talerstolen.

– Vi har sagt gang på gang at verken Kjell Inge Røkke, Aker RGI eller Aker Maritime har noe med denne posten å gjøre, sa han harmdirrende.

_________________________________________________________________

Presseklipp, onsdag 2.mai 2001

Enige på ett punkt. Kværner og Aker Maritime (AMA) er blitt enige om å utnevne dommer i Borgarting Lagmanssrett Nils Erik Lie til å åpne Kværners generalforsamling fredag. AMA hadde opprinnelig foreslått advokatene Christian Selmer og Erik Keiserud. (Dagens Næringsliv, side 5)

 


 

 

Røkke nærmere seier

Investeringsbanken Morgan Grenfell får stemme for sine aksjer i Kværner. Dermed har Kjell Inge Røkke tatt et langt skritt nærmere seier i kampen om industriselskapet.

Lehman Brothers får også stemme for sin eierandel på 1,5 prosent av aksjene. Morgan Grenfell kontrollerer 5,8 prosent av aksjene i Kværner. Investeringsbanken kommer trolig til å støtte Kjell Inge Røkkes forslag til styre i Kværner og det kan bli tungen på vektskålen for moldenseren.

Dermed er stemningen satt på Kværners generalforsamling. Almskog-linjen tapte første runde, da Kristian Siems forsøk på å forhindre Morgan Grenfell fra å stemme for aksjene de kjøpte fra Kjell Inge Røkke, falt. Kristian Siems forsøk på å forhindre Morgan Grenfell fra å stemme ble nedstemt av 45 millioner aksjer.

Årsaken til Kristian Siems forslag var trolig at han frykter at en tredjepart skjuler seg bak Morgan Grenfells post. Resultatet av avstemningen kan være et tegn på at Kjell Inge Røkkes leir har festet grepet om flertallet av stemmene på Kværners generalforsamling, men det kan også være at generalforsamlingen ønsker at alle aksjonærer skal få stemme. særlig i lys av at ingen har funnet en forbindelse mellom Morgan Grenfell-aksjene og Kjell Inge Røkke.

Måtte selge
Morgan Grenfell kjøpte aksjene da Kjell Inge Røkke kvittet seg med 8,9 prosent av aksjene, noe han ble pålagt av EU å gjøre.

Kristian Siem ville at møteåpner Nils Erik Lie oppnevnt av Asker og Bærum skifterett redegjorde for hvorfor han godkjente aksjene, fordi det foreliå opplysninger om at banken holder aksjene på vegne av en tredjepart.

– Etter å ha hørt argumentasjonen fra partene, så har jeg kommet til at banken likevel har tilstrekkelig økonomiske rettigheter til posten og at banken må regnes som aksjonær, sa Lie. Det var et stort flertall av de fremmøtte på generalforsamlingen enige i.

Fikk faks
Lie viste til en faks mottatt fra Morgan Grenfell i formiddag, der banken sier at den står fritt til å selge eller overføre aksjene når den måtte ønske.

- Kontoen er ikke en klientkonto, står det i faksen. Kristian Siem mener det er overraskende at disse aksjene får stemme fordi det ikke er snakk om den økonomiske interessen banken har i aksjen, men derimot om banken stemmer for tredjepart.

Siem spurte rett ut om denne tredjepart var tilstede i salen, noe som førte til høylydt latter og tusen øyner rettet mot Kjell Inge Røkke. Like etter entret Anders Eckhoff, som representerer Aker Maritime, talerstolen.

- Aker Maritime eier ikke denne posten. Vi har ingenting med noe selskap eller eier av denne aksjeposten å gjøre, sa Eckhoff.

Det understreket også Kjell Inge Røkke, som fra talerstolen sa at Aker Maritime ikke har noenting å gjøre, hverken direkte eller indirekte, med posten registrert på Morgan Grenfell.

Oppdatert artikkel. Les også:

Publisert: 04.05.2001 - 17:53 Oppdatert: 01.06.2003 - 15:49

________________________________________________________
 
STEIN JACOB FRISCH
+47 91610911
sjf@geelmuyden-kiese.no

Stein Jacob Frisch (f. 1968) er administrativ daglig leder i Geelmuyden.Kiese Gruppen. Han har 12 års erfaring med kommunikasjonsrådgivning, særlig innen finansiell kommunikasjon, investor relations og krisehåndtering. Stein Jacob Frisch har vært daglig leder i investeringsselskapet Katalysator AS og har tidligere arbeidet som Credit Officer hos UBS/Viking Ship Finance i Zürich, et selskap som spesialiserer seg i deltagelse i syndikerte pantelån på skip. Han er utdannet BSc. in Management Sciences fra Warwick Business School. Han har en Master of Science in Shipping, Trade & Finance fra City University Business School i London og er Autorisert Finansanalytiker (AFA). I 2005 fullførte han programmet Leading Professional Service Firms ved Harvard Business School.
________________________________________________________

Lut lei av Geelmuyden.Kiese
– Selskapet har stort sett vært Hans Geelmuydens personlige lekekasse, sier Morits Skaugen jr.
DN.no Skriv ut
 
 Foto: Ida von Hanno Bast

Investorene Morits Skaugen jr., Jens Ulltveit-Moe og Christian Ringnes var så lei av å være eiere i Geelmuyden.Kiese at de solgte seg ut med tap, skriver Dagens Næringsliv.
De tre investorene så for seg solide utbytter og fet verdiøkning da de i 1996 bladde opp ti millioner hver for aksjer i Geelmuyden.Kiese (GK). Etter salget sitter de igjen med litt over to millioner kroner hver.
-Ikke gjort mye av det han lovet
– Blant de dårligste investeringene jeg har gjort. Vi hadde veldig stor tro på Hans Geelmuyden som person, men han har ikke gjort veldig mye av det han lovet. Geelmuyden.Kiese har stort sett vært Hans Geelmuydens personlige lekekasse, sier reder Morits Skaugen jr. til DN.
GK tjener nå penger, men har tidligere vært nær konkurs og preget av sterk uro. GK-gründer Hans Geelmuyden omtalte selv byrået som «et Bosnia i miniatyr».
Beklager dårlig ledelse
– Morits er i sin fulle rett til å være skuffet over investeringen i GK. Det er jeg også som største aksjonær. På vegne av oss som har ledet selskapet i de krevende årene, fra 1997 til 2000, da Morits selv var representert i styret, må jeg beklage at styret og den daglige ledelsen gjorde en dårlig jobb, sier Hans Geelmuyden til DN.
 
* Geelmuyden.Kiese (GK) ble etablert i 1989 og er i dag Norges største pr-byrå. Selskapet har 70 ansatte i Stockholm, Oslo og København og kunder som Ikea, Gillette, Choice, Avinor og Sosial- og helsedirektoratet.
 
 
Publisert: 23.10.2006 - 06:34 Oppdatert: 23.10.2006 - 08:56

Aker RGI Holding ASA - skjønn - 23. mars 2004

Enter supporting content here

Free counter and web stats