Ytringsfriheten, TV 2, A-Pressen, LO, AP, Fritt Ord og Jens Chr. Hauges bolsjevikisk nettverk

Kodenavn Havmåke - 2

Home | ECHR | Konsesjonen | Eierskapstilsynet | Herman Berge v. Amelia Riis | Herman Berge v. Rønnov | FinanceCredit | Ytringsfriheten | - Jeg ble lurt av TV 2 | TV2 - Norge i dag

Dobbeltagent Svein Lamark - kontraspionasjesjef Tor Hallingstad i overvåkingspolitiet

kodenavn_haavmaake_92.jpg
Odd - Tor Magne Bremserud Hallingstad, f. 1946, Lier

kodenavn_haavmaake_135.jpg
Tor Magne Bremserud Hallingstad

_____________________________________________________________

Til topps i hysjen

Lamarks føringsoffiser blir ny spionsjef i POT

Tor Hallingstad (43) var Svein Lamarks føringsoffiser i overvåkingspolitiet. Nå rykker han helt til topps, og blir ny sjef for spionjegerne i den såkalte avdeling C i POT.

 
UT AV SKYGGEN: Svein Lamarks føringsoffiser, Tor Hallingstad (43 tar over som sjef for POT Foto: Pia Solberg

Hallingstad blir dermed én av fem politiinspektører direkte underlagt overvåkingssjef Per Sefland. Han er i dag politiførstebetjent, og gjør med andre ord en voldsomt og meget oppsiktsvekkende karrieresprang oppover i rekkene.

Politimannens håndtering av Lamark-saken skal ha høstet svært mange lovord internt i overvåkingspolitiet.

Betydelig respekt

Dette skal imidlertid ikke være det eneste grunnlaget for tilsettingen. Førstebetjentens håndtering av også andre saker har gitt ham betydelig respekt hos kolleger, overordnede og samarbeidende tjenester i utlandet.

43-åringen, som er fra Lier utenfor Drammen, har arbeidet ved Overvåkingssentralen (OVS) i Oslo siden 1989. Han begynte sin tjeneste i POT tre år tidligere, da stasjonert ved Drammen politikammer.

Hallingstad ble uteksaminert fra Politiskolen i 1980, og hadde etter dette ordens- og trafikktjeneste ved politikamrene i Drammen og i Asker og Bærum.

Han ble i utgangspunktet regnet som en outsider blant de ni som søkte stillingen som ny spionjeger etter Arne Rustad, som gikk av for aldersgrensen 1. juli i år. Mange trodde at Hallingstad var litt for ung og hadde litt for kort ansiennitet til å komme i betraktning.

Permisjon

Hallingstad begynner i stillingen 1. januar. Han har for tiden permisjon for å arbeide ved Europa-programmet i Oslo.

Jeg ser fram til å ta fatt på jobben og de store utfordringene som følger med stillingen. Det gleder jeg meg til, sier Hallingstad til VG.

Han vil utover dette ikke kommentere sin egen tiltredelse eller rolle i Lamark-saken, og sier han ønsker å vente til han har tiltrådt stillingen over nyttår.

Svein Lamark har bare godord om sin tidligere føringsoffiser.

Det er nok rett mann på rett plass. Du kan ikke finne noen bedre til jobben. Han er ekstremt dyktig i jobben sin, god til å kommunisere, og meget godt orientert om politikk og samfunnsliv. Jeg tror han blir en utmerket leder, sier Lamark til VG.

Stasi-spionen «Lanze» var norsk journalist

Den norske Stasi-spionen «Lanze» dekket seg bak fasaden som journalist. Slik kunne han i år etter år forsyne kommunistregimet i DDR med norske og allierte hemmeligheter.

VG Nett følger

 

Det får VG opplyst fra pålitelige kilder i Tyskland.

«Lanze»s rapporter fra blant annet viktige møter i NATO gikk ikke bare hjem til redaksjonen i Norge. Han leverte også materiale til sin Stasi-offiser i Normannenstrasse i Berlin.

- Ingen kommentar, er alt kontraspionasjesjef Tor Hallingstad i overvåkingspolitiet vil si om VGs nye opplysninger. Hallingstad leder den avdelingen i POT som har ansvaret for etterforskningen av «Lanze».

Enkel tilgang

Som journalist hadde han enkel tilgang både til viktige møter og til høyt betrodde personer innen den norske makteliten. Både personopplysninger, hemmeligstemplede dokumenter og informasjon om hva som foregikk bak ulike lukkede dører, var meget interessant for østtyskerne.

Det er vel kjent at Stasi jobbet særlig for å knytte til seg journalister. Blant annet er det avdekket at journalister i Vest-Tyskland og Danmark i flere år sto på Stasis lønningsliste.

I søkelyset

Den spionmistenkte journalisten skal i en årrekke ha vært i POTs søkelys. Ifølge VGs tyske kilder har POT-tjenestemenn oppsøkt nordmannens føringsoffiser for å få ham til å forklare seg om sin norske agent.

Denne føringsoffiseren er en tidligere høyerestående offiser i Stasi, med Nord-Europa og NATO-landene Danmark og Norge som arbeidsfelt.

Etter det VG forstår, skal den norske journalisten ha fo?ret sin føringsoffiser i Berlin med materiale helt til for ti år siden. Blant annet overleverte han i 1978 en topphemmelig NATO-rapport om styrkeforhold, våpentyper og strategier i NATO og Warszawa-pakten. Dette kan ha gjort stor skade både for Norge og NATO.

I 1981 leverte han rapporter både om en NATO-flåteøvelse utenfor norskekysten og et møte mellom de sosialdemokratiske partiene i Vest-Europa i Oslo. En del av materialet han fikk tak i, skal ha vært annenhånds informasjon.

«Lanze» - som i Stasi-arkivene har registreringsnummer XV/5368/62 - skal ha vært aktiv helt frem til Murens fall i november 1989.

Lier Arbeiderpartis listekandidater ved valget 2007

Øvrige kandidater Lier Arbeiderparti, valget 2007

14 Knut Mørkeseth Hennummarka

15 Toril Kristine Støle Sørumlia

16 Paul Christian Justad Oddevall

17 Cathrine Armas Baadstø Hennummarka

18 Geir Atle Granås Høvik

19 Kirsten Hørthe Høvik

20 Sven Tore Andersson Lahell

21 Eli Samland Hegg

22 Hildegunn Redalen Nordal

23 Roger Raknerud Hegg

24 Gunn Bjørg Lura Nordal

25 Knut I. Ølberg Lierbyen

26 Tone Bøhler Stugaard Hallingstad

27 Tor Birger Jeppesen Lierbyen

28 Ann Kristin Martinsen Hallingstad

29 Asbjørn Sæterdalen Hallingstad

30 Svein-Ole Grøterud Linneslia

31 Kjell Leret Hegg

32 Stein Olav Bredli Gullaug

33 Svein Stugaard Hallingstad

34 Rune Ask Nordal

35 Tor Magne Bremserud Hallingstad

36 Tov Hasler Tovsen Hennummarka


01.06.2007
 
________________________________________________________

Det nye kommunestyret

Disse 49 personene vil ta plass i kommunestyret denne høsten

Det norske Arbeiderparti (13 representanter)
Evju, Tonje Kristin (født 1967)
Strand, Bård (født 1963)
Svendsen, Tone Elisabeth (født 1963)
Dannevig, Mathias Birger (født 1949)
Cascio, Alexander S (født 1985)
Røssum, Knut (født 1954)
Justad, Paul Christian (født 1964)
Iversen, Anne Lise (født 1939)
Kahlon, Savikaran Kaur (født 1981)
Mathisen, Frode Richard (født 1951)
Baadstø, Cathrine Armas (født 1988)
Kolberg, Aud-Harriet (født 1945)
Ølberg, Knut Ingebrigt (født 1940)

Uavhengige Folkevalgte (1 representant)
Hallingstad, Truls Andreas (født 1934)

Kilde: Lier kommune

___________________________________________________________

dt_dnb.jpg

GAVEMILD. Truls Hallingstad i Lier Bygdetun mottar en sjekk på 215 000 kroner fra Bitten Holst Haugerud i DNB Nor. Pengene skal brukes til et nytt teknisk rom ved Amfiet. foto: Ragnhild asK CONNELL.

Lier Bygdetun

Kontaktperson Truls Andreas Hallingstad (f 1934)
Revisor Buskerud Kommunerevisjon Iks
Regnskapsfører

Lier Regnskapskontor AS

Navn/Foretaksnavn: LIER BYGDETUN
Organisasjonsnummer: 977 113 474 
Forretningsadresse: Paradisbakkene 29
3400 LIER
Kommune: LIER
Organisasjonsform: Stiftelse

Folket må informeres

Det er påfallende, egentlig oppsiktvekkende, hvor stillferdig lovteksten i Grunnloven kan endres i dag.Truls Hallingstad, Tranby
(
Nationen 08.01.2008 kl. 11:48) Les saken >>

___________________________________________________________

Overvåking i krise

Selv etter to utlysninger har det ikke lykkes å finne noen som bør bli ny overvåkingssjef etter Per Sefland. Aktuelle kandidater holder seg nå langt unna det som en gang var landets mest ettertraktede politisjefstilling.

HARALD STANGHELLE
 
Først publisert: 29.04.03 | Oppdatert: 29.04.03 kl. 00:03
 
Til det kjedsommelige har justisminister Odd Einar Dørum understreket den viktige rollen Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er tildelt etter at terrorangrepene 11. september skapte en helt ny situasjon for verdens etterretningsorganisasjoner. Omorganisering og skjerpet fokus har preget livet i Politihusets øverste etasjer de siste årene, ofte med intern murring som resultat. Nå vil ikke Per Sefland mer, og hans avgang skaper problemer for en justisminister som har fått rykte på seg for å være altfor opptatt av å detaljstyre overvåkingstjenesten.

Vrakede søkere

To ganger er stillingen utlyst. Den første gangen kom det ingen seriøse søkere, nå har de to avgåtte politimestrene Rolf B. Wegner og Per Kleverud søkt. Begge ble vraket som politimestre under den store omorganiseringen av politidistriktene for to år siden, og er nå fristilt. Det er med andre ord åpenbart at det ikke er blant disse to vi skal lete etter Odd Einar Dørums førstevalg som ny overvåkingssjef.

Det er en straff for det meste, og en av grunnene til den magre søkerlisten er nok at ved to tidligere anledninger har Regjeringen hentet inn overvåkingssjefer som ikke har stått på den offisielle søkerlisten. Hverken Svein Urdal eller Hans Olav Østgaard søkte stillingen, men ble overvåkingssjefer etter et spill som landets mektigste politibyråkrat, Ingelin Killengreen, regisserte. Det er en skjebnens ironi at begge måtte gå av etter kort tid i jobben, Urdal som følge av Mossadsaken, Østgaard som et resultat av Furre-skandalen. Likevel står det fast at den underlige praksisen med å velge overvåkingssjef utenom søkerlisten har ført til at mange aktuelle kandidater ikke lenger tar den offisielle listen seriøst.

Mareritt

Men dette er ikke hele forklaringen på dagens krise. I over ti år har overvåkingspolitiet opplevd et mareritt av skandaler og granskninger. Etter den kalde krigens slutt har et kritisk og åpent samfunn sett på overvåkerne med mistenksomme øyne, og innenfor tjenesten mener mange at de ikke har fått kreditt for det viktige arbeidet som gjøres. Hele virksomheten er stigmatisert, og det gjør det ikke spesielt fristende å være dens leder.

Stillingen har forandret karakter de siste ti årene. Nå må det tåles innsyn og krav om åpenhet. Et nødvendig taktskifte, vil mange mene, men det er slett ikke sikkert dette har gjort stillingen mer fristende. Lund-kommisjonen tappet overvåkingstjenesten for mye energi, og alt det negative søkelys avsløringene førte med seg, har satt dype spor etter seg. Til tross for navneskifte og omorganiseringer har det ikke lykkes å riste av seg det mismotet dette skapte. Relativt ferske overvåkingssaker knyttet til navn som Lamark, Viksveen og mullah Krekar har heller ikke vært vinnersaker for PST, selv om de i utgangspunktet burde blitt det.

Detaljstyring

Fortsatt virker stillingen spennende sett utenfra, men de som vet hva den innebærer opplever ikke lenger det å være overvåkingssjef så glansfylt som det en gang var.

Dette forsterkes ved at Odd Einar Dørum ikke har maktet å gi overvåkingssjefen den trygghet som er nødvendig. Det er en hårfin balanse å holde nødvendig politisk kontroll uten å detaljstyre. Den balansen har justisministeren problemer med. De færreste vil mene at det å lytte til signaler fra sine underordnede er Dørums sterkeste side.

Det er avgjørende tider for de hemmelige tjenestene. Kampen mot internasjonal terrorisme har medført en intensitet som knapt var der før. Samarbeid mellom landegrensene er blitt enda mer nødvendig enn tidligere, samtidig som det er utrolig viktig at etterretningskampen mot terror ikke fører til brudd på enkeltmenneskers rettssikkerhet. Det er nå det kan gjøres feil som om tyve år vil resultere i en ny "Lund-kommisjon", men samtidig er det akkurat nå det kan gjøre et overvåkingsarbeid som kan spare menneskeliv.

Nettopp denne situasjonen gjør det så problematisk at Odd Einar Dørum ikke har Per Seflands etterfølger klar. Det er gjort for dårlig arbeid, og det er for lengst begynt å haste for justisministeren. Og hastverk er neppe det beste utgangspunktet for et godt resultat.

Spekulasjoner

Mens Dørum leter, spekuleres det friskt over hvilke løsninger det er mulig å få til: Ellen Holager Andenæs vil alle ha, men hun har sagt nei tidligere og kommer nok til å gjøre det igjen. En profilert statsadvokat som Jørn Maurud nevnes på juristenes ryktebørs. Det samme gjør markante politimestre som Truls Fyhn, Per Marum, Olav Sønderland og Stein Ullrich, samt Politidirektoratets Odd Malme. En dristigere spekulasjon er at Dørum overtaler sin egen statssekretær, Jørn Holme, til å ta jobben.

Under forutsetning av at justisministeren har frihet til å velge hvem han vil, vil valget av ny overvåkingssjef gi signaler om hvilken tjeneste Odd Einar Dørum ønsker seg. Han kan også velge en som ikke tilhører juristenes egne rekker. Willy Østreng er et navn som nevnes i denne sammenheng. I Norge er det ikke tradisjon for slikt, men i andre land er det slett ikke uvanlig å velge overvåkingssjefer uten politifaglig bakgrunn.

Uansett hvem han velger, må Dørum skynde seg. Det er oppstått en krise justisministeren selv er ansvarlig for. Nå må han hindre at det i tillegg utvikler seg til en skandale.
 
Adressen til denne artikkelen er: http://www.aftenposten.no/meninger/kommentarer/article536236.ece

Kan misse skjenkeløyve - Restaurantar og diskotek bør misse skjenkeløyvet om branntryggleiken er for dårleg.

dt_brannmann.jpg
Det meiner brannmann Haakon Hallingstad i Drammen

Brannfarlige utesteder

Åtte av 11 utesteder i Drammen bryter brannforskriftene. Brannvesenet frykter folk kan brenne inne. Les mer

__________________________________________________________
 
Statens senter for økonomistyring avdeling Drammen ved Benedicte Hallingstad
 
Førstekonsulenter/ rådgivere til spennende økonomimiljø i Drammen

Senter for statlig økonomistyring (SSØ) er en virksomhet underlagt Finansdepartementet med bred kompetanse på virksomhets- og økonomistyring i staten. Vi skal bidra til effektiv ressursbruk i staten gjennom kompetansetiltak, rådgivning og utvikling av metoder og verktøy. Vi leverer også økonomitjenester innen lønn, personal, budsjett og regnskap, og har ansvaret for statsregnskapet og statens konsernkontoordning. Det er om lag 340 ansatte i SSØ, fordelt på en sentralenhet i Oslo og seks regionkontorer. Region Drammen har ca 45 ansatte og holder til i moderne lokaler på Grønland i Drammen (Vektergården).

Vi søker ressurspersoner til et spennende regnskapsmiljø

Avdeling for budsjett og regnskap leverer budsjett- og regnskapstjenester til statlige virksomheter. Avdelingen har 11 ansatte. Vi ønsker å styrke vår bemanning innenfor fagområdet økonomi og søker i den forbindelse etter nye medarbeidere.

Aktuelle arbeidsoppgaver

·         Selvstendig kundeansvar for tjenesteleveranser på budsjett- og regnskapsområdet i henhold til inngåtte avtaler

·         Løse brukerstøttesaker

·         Veilede / rådgi våre kunder innenfor økonomiområdet

·         Prosjektarbeid

Kompetansekrav
Vi søker medarbeidere med minimum 3 års utdanning innen økonomi / regnskap. Erfaring fra tilsvarende arbeidsoppgaver innen offentlig og / eller privat virksomhet vil bli tillagt vekt, og kan erstatte kravet til formell utdannelse. Videre er det ønskelig om du har gode IKT kunnskaper og erfaring med Agresso eller annet økonomisystem. Nyutdannede eller kandidater med kort erfaring kan også søke.

Personlige egenskaper
Vi ønsker at du er opptatt av å finne gode løsninger i dialog med kunder, er serviceinnstilt og har gode samarbeidsrelasjoner. Videre må du være god til å kommunisere skriftlig og muntlig, kunne arbeide selvstendig, ha evne til å takle høyt arbeidstempo og ikke minst ha godt humør.

Dersom du ønsker ytterligere informasjon om stillingene, så ta gjerne kontakt med avdelingsleder Benedicte S. Hallingstad, benedicte.hallingstad@sfso.no, tlf. 93 24 27 26.

Vi kan tilby spennende og utfordrende oppgaver i en organisasjon under endring og oppbygging, medlemskap i Statens Pensjonskasse, fleksitidsordning og et godt arbeidsmiljø.

Fra lønnen trekkes 2% innskudd i Statens pensjonskasse.

Lønnsplassering vil skje etter ansiennitet og kvalifikasjoner. Førstekonsulent (stillingskode 1408, ltr 40-49 f.t. bto. kr 310300 – kr 361500). Rådgiver (stillingskode 1434, ltr 50-58 f.t. bto. kr 367800 – kr 424000). For særlig kvalifiserte søkere kan høyere avlønning vurderes. Det er 6 måneders prøvetid ved tilsetting i SSØ.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Personer med innvandrerbakgrunn oppfordres til å søke stillingen. Arbeidsforholdene vil om nødvendig bli tilrettelagt for personer med nedsatt funksjonsevne.

Søknad med CV og vitnemål sendes Senter for statlig økonomistyring, region Drammen, Postboks 3550 Bedriftssenteret, 3007 Drammen, eller greta.mork-andersen@sfso.no innen 20. januar 2008.

Søknader og vedlegg vil ikke bli returnert.

Sist endret: 04.02.2008
 

Statens Senter for økonomistyring region Drammen
 
Besøksadresse:
Vekterngården,Grønland 34
3007 DRAMMEN
Postadresse:
Pb. 3550 Bedriftssenteret
3007 DRAMMEN

Tlf: 85200100

Bransje: Offentlig

Navn Stilling Telefon E-post
Benedicte Hallingstad Avdelingsleder   benedicte.hallingstad@sfso.no
Jorid Male     joridruth.male@sfso.no
Morten Jakobsen Avdelingsleder   morten.jakobsen@sfso.no
Svein Harsem Regiondirektør   svein.harsem@sfso.no

________________________________________________________

Dette betaler politikerne til felleskassa

Det er ett år til valget, og skattelista for 2005 er offenliggjort. Hvordan står det til med politikernes bidrag til kommunekassa?

Under har vi lagt ut en komplett liste over kommunestyrepolitikernes formue, inntekt og skatt. Per-Otto Olsen, Arne Liudalen og Janicke Solheim ga ikke treff i skattesøket. Dette kan skyldes at de har flyttet til nytt poststed.


Navn

Parti

Formue

Inntekt

Skatt

Tonje Evju

AP

0

218613

73915

Bård Strand

AP

0

586218

254673

Kari Teigen

AP

0

229981

82767

Svein Marfi

AP

0

866009

379087

Anne-Lise Iversen

AP

0

145789

33736

Tor Hallingstad

AP

0

581143

247727

Jon Tharaldsen

AP

0

227597

77022

Sigurd Lein

AP

0

348193

133979

Mathias B.Dannevig

AP

1258228

754087

328571

Savikaran Kaur Kahlon

AP

0

188418

65258

Ingrid krog Halvorsen

AP

0

189132

53368






http://www.liernett.no/utskrift/?artikkel=869

___________________________________________________________
 
Skatteinformasjon
Fornavn TOR   Inntekt 516 458
Etternavn HALLINGSTAD   Formue 0
Alder 51   Skatt 210 011
Kommune DRAMMEN
 
Fornavn Etternavn Alder Kommune  
BØRRE HALLINGSTAD 56 DRAMMEN Vis
ELSE BODIL HALLINGSTAD 57 DRAMMEN Vis
HALLVAR MAGNUS HORTEN HALLINGSTAD 24 DRAMMEN Vis
HÅKON GUSTAV OLAV HALLINGSTAD 57 DRAMMEN Vis
HÅVARD BERNHARD HORTEN HALLINGSTAD 23 DRAMMEN Vis
MARGRETE HORTEN HALLINGSTAD 56 DRAMMEN Vis
KIRSTI FLAATHEN HALLINGSTAD 18 DRAMMEN Vis
AASE HALLINGSTAD 81 DRAMMEN Vis
SOLVEIG HALLINGSTAD 58 DRAMMEN Vis
SVEIN EDGAR HALLINGSTAD 61 DRAMMEN Vis

____________________________________________________________

kodenavn_haavmake_front1.jpg

Kodenavn Havmåke - Dobbeltagent Svein Lamark

Enter supporting content here

Free counter and web stats