Make your own free website on Tripod.com

Ytringsfriheten, TV 2, A-Pressen, LO, AP, Fritt Ord og Jens Chr. Hauges bolsjevikisk nettverk

- Jeg ble lurt av TV 2

Home | ECHR | Konsesjonen | Eierskapstilsynet | Herman Berge v. Amelia Riis | Herman Berge v. Rønnov | FinanceCredit | Ytringsfriheten | - Jeg ble lurt av TV 2 | TV2 - Norge i dag
logo114x28.gif
dbrajatv2.jpg
ANMELDT FOR DAGBLADET-LESING: Advokat Abid Q. Raja har fått krss kritikk etter at han tok med seg lørdags-Dabladet i fengsel. Dette bildet er hentet fra Rahila-saken i 2005. Innfelt artikkelen Raja leste i fengsel.

Abid Q. Raja leste ikke høyt fra Dagbladet, bedyrer advokatkollega Helge Hjort.

(Dagbladet.no) I går ble det klart at politiet anmelder advokatene Abid Q. Raja og Helge Hjort til politiet for grov uforstand i tjenesten. Det skjer etter at advokat Raja 12. mai i år tok med lørdags-Dagbladet på cella til B-gjeng-faren (63) som satt fengslet med brev- og besøksforbud og forbud mot aviser og kringkasting.

- Det er selvfølgelig ikke bra at dette ble gjort, jeg skal være den første til å beklage det, sa Hjort i går til TV 2 Nyhetene.

Nå raser Hjort mot TV-kanalen, som han mener kryssklippet hans uttalelser slik at det i innslaget fremstod som om han var enig i politiets kritikk av advokatene. Politiet hevdet at Raja leste høyt for klienten.

- Der ble jeg rett og slett lurt til å uttale meg om hva som faktisk skjedde under dette fengselsbesøket. Jeg bedyret at det ikke ble lest høyt fra avisen, men sa at det var beklagelig at det ble lest i en avis. Så brukes min beklagelse til å bekrefte politiets beskrivelse av saken. Det er en fiks måte å tale usant på, sier Hjort til Dagbladet.no.

Han understreker at både han og kollega Raja har beklaget at avisen ble tatt med inn på cella, men at de begge to har fremholdt at det aldri ble lest høyt fra avisen for klienten.

- Det er ikke riktig slik TV 2 fremstiller det, at jeg beklager det jeg mener ikke skjedde. Det er viktig at det ikke blir stående igjen et inntrykk av at nå har jeg innrømmet alt. Jeg beklager selvsagt ikke det som ikke skjedde, sier Hjort.


Sint
Også advokatkollega Raja er sint etter nyhetsinnslaget.

- Jeg vil helst bruke ordet forbannet, men det er kanskje mer lurt av meg å si at jeg er opprørt. Jeg er opprørt over politiets behandling av saken og jeg er opprørt over den vinkling saken fikk på TV 2, sier han.

Selv angrer han nå bittert på at han ikke klarte å vente med Dagbladet-lesingen til etter at klientbesøket i Moss fengsel var over.

- Det var skjødesløst av meg, men jeg var veldig nysgjerrig på denne uttalelsen jeg hadde gitt Dagbladet.

- Om politiet virkelig er overbevist om at min intensjon var å lese dette Dagbladet-oppslaget, så skjønner jeg at de velger å anmelde det. Men jeg tror ikke de mener det, jeg tror deres anmeldelse er et vikarierende motiv for noe annet. Hva deres motivasjon for det er, det vil jeg ikke spekulere i, sier advokat Raja.

TV 2s reporter Asbjørn Olsen sier til Dagbladet.no at han la lagmannsrettens kjennelse fra 24. mai til grunn for innslaget, og at han derfor tok utgangspunkt i at advokat Raja hadde lest høyt fra Dagbladet.

- Hjort ville ha med et lengre resonnement om at lagmannsretten tar feil, og det har vi ikke plass til i vårt format, sier Olsen.


Iver
Advokat Hjort sier han ikke kan forholde seg til politiets anmeldelse, fordi han ikke vet hva den inneholder. Men han har klare meninger om den kritikken som er kommet fra politiet mot ham og advokatkollegaen:

- Jeg kan ikke forstå at jeg som person og Rajas person er så viktig og blir gjenstand for så mye oppmerksomhet fra politiet, når de har en så viktig sak som de har i denne hvitvaskingssaken. At de utviser en sånn iver i dette, hører ingen steder hjemme. Det er nesten så noen bør reagere som skattebetalere her, sier Hjort.

 
 

 


KRYSSKLIPPET: Forsvarer Helge Hjort mener hans uttalelser ble kryssklippet i TV 2-innslaget.
Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
 
__________________________________________________

 
 
Kjendis-advokat fratatt bevillingen
Håkon Schiong straffes for påstått snusk. Anker avgjørelsen.  Les mer

Thank you for visiting our web site!

Free counter and web stats